vrijdag 30 november 2007

BJORN SPAPENS 'SUPERHERO'


Bjorn zorgt voor puntendeling in topper tegen Niveau Nihil

De Zlaz competitie is tien speeldagen ver, en SDI staat mee aan de leiding. We verloren één keer tegen Vemoflex (toen de vier ploegen tegelijk speelden) en speelden ook één keer gelijk, maandagavond tegen Niveau Nihil. De andere 8 wedstrijden werden gewonnen. Een uiterst geslaagde start dus. Met 17 punten uit 10 wedstrijden staan we voorlopig ook mee aan de leiding.

Niveau Nihil is ongetwijfeld onze grootste concurrent richting een verlenging van onze titel. Akkoord: Celtic Boys, Atletico, Pinanti is Pinanti en Kangeroes zijn ook te duchten tegenstanders. Maar Niveau Nihil heeft de meest talentrijke spelers. Veel respect ook voor deze ploeg die hun talent en snelheid koppelen aan een zeer goede mentaliteit. Een voorbeeld voor heel wat ploegen.

Dit was ook het geval vorige maandag. SDI kwam sterk verzwakt aan de aftrap, zonder daarmee iemand persoonlijk te viseren.

Maar de afwezigheid van mannen als Vits, Johnny en Thiele liet zich toch gevoelen. Ook fré verdoodt, gerry, pat en bart peeters ontbraken door blessures. Toch werden er 7 gemotiveerde spelers gevonden. Opmerkelijk feit: het leeftijdsverschil. Bij Niveau Nihil zijn ze gemiddeld misschien 19 jaar. Yves Vandenbroucke (35), dirk janssens (bijna 35), geert leo (33) en kurt stallaert (38) zorgden voor heel wat routine maar ook ouderdom op het veld. Jong tegen oud dus.

SDI kwam 1-0 voor met een doelpunt van dirk janssens op vrijschop, op aangeven van geert. Het ging op en af, beide ploegen gingen ervoor! Beide keepers zorgden ervoor dat de stand ongewijzigd bleef tot aan de rust.

De tweede helft nam Niveau Nihil het heft in handen. De gelijkmaker was dan ook niet onverdiend. Een fantastische raid van Bram, ongetwijfeld de beste speler van Niveau Nihil.

SDI voelde aan dat het meer moest doen dan verdedigen, want anders ging het niet lukken. Er waren kansen aan beide zijden, maar toch was het Niveau Nihil dat zijn betere fysiek beloond zag met twee doelpunten. De wedstrijd leek gespeeld, maar de veteranen van SDI gaven niet op. Met een solo-actie zorgde topschutter Bastien voor de aansluitingstreffer. Niveau Nihil begon te twijfelen. Gelukkig was er ook nog doelman Yves die SDI meermaals behoed had voor de genadeslag. Wat niemand meer verwachtte gebeurde in de slotminuut. Geert zette zich nog één keer door en de goedgevolgde Bjorn Spapens devieerde achter zijn steunbeen de bal in het doel. Een onverwachte wending, SDI voelde zich gevleid met dit ene punt, maar we waren er uiteraard gelukkig mee. Vooral gezien de achterstand.

De 7 gladiatoren: yves, dirk, geert, bjorn, tim vercauteren, bastien en kurt stallaert

coach: jacques

dlg: joeri



Cheers,

Geert Leo.


Volgende week maandag speelt de ligaploeg opnieuw een topper: om 21u in de sporthal van Asse tegen Celtic Boys Asse.

Blogarchief