woensdag 16 januari 2008

SDI B KLOPT NU OOK LENNIK


b-ploeg wint opnieuw, ondanks zware blessurelast...

Hoeveel spelers moet je als sportief verantwoordelijke voorzien voor 1 ploeg? Die vraag stel ik me eigenlijk elk seizoen, elk jaar opnieuw. Tien spelers lijkt me voldoende, zodat iedereen aan spelen toekomt. Wat er dit seizoen gebeurt in mijn kern in eerste provinciale is ongelofelijk. Maar liefst zeven van de tien kernspelers zijn momenteel out.

Het begon met doelman Gerry Hannaert die zich in de laatste match van vorig jaar blesseerde aan zijn vinger.



Operatie tot gevolg en nog steeds out. Komt hij nog terug, een vraag die hij zichzelf ook stelt. Afwachten! Onze youngsters Milan D'Hoe en Jens Dragon zijn ook al weken gekwetst, en hopen binnen enkele weken te hervatten. Ook Maarten Van Avermaet is nu al meer dan 2 maanden geblesseeerd. En gisteren viel ook ancien Steve Van Mieghem uit met een bilblessure. Die andere ancien Johnny Leo moet ook een weekje rusten om verder onheil te voorkomen. Als klap op de vuurpijl vernam ik hiernet dat ook Tom Deleuze 2 weken niet kan zaalvoetballen. Aanvoerder Dirk Janssens, Cedric Del Corral en Kurt Stallaert zijn dan ook de enige spelers die fit zijn. Niet makkelijk voor coach Werner en mezelf om een ploeg samen te stellen. Maar we geven niet op. Vrijdag in Lennik zullen er alvast zes of zeven gemotiveerde gasten staan.

Maandagavond ontvingen we datzelfde Lennik. Een topper, en een ploeg die ons meestal kon kloppen. Niet echt onze favoriete tegenstander, bijna altijd problemen, en jammer genoeg ook een scheidsrechter die veel te veel toeliet. Voor de beide ploegen dan wel. De wedstrijd werd gewonnen met 4-3. Een fantastisch resultaat, maar het was zeker niet gemakkelijk. In de eerste helft waren we baas. Technisch staken we der bovenuit, doelman Yves had weinig werk, maar we verzuimden om de tegenstander af te maken in de eerste helft.

De gemiddelde leeftijd was weer aan de hoge kant met Dirk (35), Geert (33), johnny (36), Steve (32). Gelukkig waren er Cé (ik denk 20) en gelegenheidsspeler Trulli (27) om de gemiddelde leeftijd wat te doen zakken. Doelman van dienst van Bart Van Humbeeck (24), de doelman van Mazenzele die ook in zaal zijn kunnen al laten zien heeft.
Lennik kwam met een zéér jeugdige ploeg, maar SDI plooide finaal niet. Kunnen lopen is één zaak, maar inzicht en een goede techniek doen toch veel.
Uiteraard verkiezen wij ook jonge spelers, maar ze waren gekwetst. Bovendien viel ook Steve nog gekwetst uit en moet Johnny een weekje rusten.

Vrijdag moeten we dus naar Lennik, een heel moeilijke verplaatsing, maar we hebben er niets te verliezen. Momenteel staan we vierde op slechts 2 punten van Drogenbos, die 2e staan. Leider Beigem heeft 3 punten meer, maar ook 1 match meer gespeeld. Schitterend wat werner & co al gepresteerd hebben.

Hopelijk kunnen de "substitutes" van SDI het vrijdag evengoed doen. Succes mannen.

Geen opmerkingen:

Blogarchief