dinsdag 1 april 2008

6 – 1 verdiend gewonnen tegen de (sterke) 2° v/h klassement

Opnieuw een onuitgegeven B ploeg in lijn gebracht door onze sportief verantwoordelijke. Bart R was er voor zijn 3° keer bij en telkens met een overwinning; ook Voske voor zijn 3° keer en Vits voor zijn 2° opeenvolgende keer. Jens viel in laatste instantie nog weg. Ook Cé was nog wat twijfelachtig met knieprobleem, maar daar viel tijdens de match niets van te merken en zijn goesting was er zeker.

Dat was trouwens een algemeen gegeven: jong & oud, ervaren & nieuw… elkeen speelde met veel inzet en gedreven en voor het algemene ploegbelang. Zo is het natuurlijk ‘gemakkelijk’ coachen, waarvoor dank.

De tegenstander was (zoals wijzelf ook) zeer sportief, ondanks het feit dat ze misschien hun titel aan het verspelen waren… Maar SDI keek enkel naar zichzelf en naar de mogelijkheid om nog op te klimmen in het klassement: tussen plaats 1 en 6 liggen actueel immers slechts 2 punten verschil! Alles is dus nog mogelijk, maar we moeten realistisch blijven, want we spelen nog slechts 1 match tegen een rechtstreekse tegenstander, dus zijn we een beetje afhankelijk van de andere resultaten.

De match zelf nu: ‘slechts’ 2 keer tegen de paal gesjot deze keer, maar de tegenstander ook. Voske speelde een degelijke match in doel en werd 1 keer bijgesprongen door een ultieme redding op de lijn van Cé; verder had hij het niet te lastig of te warm. De bezoekende keeper daarentegen speelde een hele sterke match en kreeg er toch nog 6 binnen… dus waren wij wel duidelijk en degelijk de betere ploeg. Er zaten verschillende flitsende acties tussen; we waren balvast en geduldig wanneer het moest, maar ook snedig en doelgericht wanneer het kon. Er zat zelfs een wereldgoal tussen: prachtige lobbal van Johnny over de verdediging in 1 tijd afgewerkt met een knaller door Cé! Maar ook verdedigend zat het goed in elkaar: zone of mandekking het maakte niet uit; korte dekking wanneer het moest (bv. tegen de zeer gevaarlijke tweevoetige bezoekende spits), goeie intercepties en waar nodig werd er snel teruggelopen; kortom een perfecte organisatie van beurtelings Bart & kapitein Steve.  
Bijkomende opmerking: bijna geen enkel dispuut met de scheids; proficiat! ’t Was een prettige avond op de bank en waarschijnlijk ook  voor het toch wel talrijke publiek (gezien ik geen klachten hoorde na de match).
Ook dank aan het publiek om de juiste stand mee in het oog te houden (knipoog).

Nu vrijdag opnieuw aan de slag op en tegen IFI Merchtem; ’t zal weerom met een totaal andere samenstelling zijn, maar dat mag geen probleem vormen.


Werner VDV

Geen opmerkingen:

Blogarchief