maandag 7 april 2008

De A-ploeg blijft nog in de race voor de titel

Dat de A-ploeg aan een sterk seizoen bezig is, zal niemand meer tegenspreken. Maar de wedstrijd tegen Woppets Woluwe van vorige vrijdag om 22.15u kon het seizoen enkel nog mooier maken. De winnaar van deze wedstrijd bleef meestrijden voor de titel. De verliezer zou zo goed als uitgeteld zijn voor de titel.

Een héél belangrijke wedstrijd dus...

Dit dacht ook onze sportief verantwoordelijke dus besloot hij om anderhalf uur voor de wedstrijd af te spreken. Dit bleek toch een beetje te vroeg. Tegen 21.00u was iedereen er dan toch. De misverstanden waren opgelost en iedereen was op weg naar Woluwe. Na nog een paar keer verkeerd rijden waren we dan om 21.45u ter plaatse. De 8 spelers zijnde: Yves VDB, Bart Rogiers, Boeki, Safi, Cé, Vits, Johnny en Rudy werden nog snel op hun plaats gezet door coach Jacques en de wedstrijd kon beginnen.

Het tempo lag vrij hoog en na kansen aan beide zijden was het Vits die perfect afwerkte met een hele knappe stifter. Onze meegereisde supporters (waarvoor dank) waren al van de eerste minuut aan het genieten (vooral van een sterke Vits). Enkele minuten later trapte Safi een vrije trap hard binnen. Het stond dus vrij snel 0-2 en we plooiden wat terug tegen een goed voetballend Woluwe. Woluwe versierde enkele goede kansen en de 1-2 stond ook op het scorebord. Woluwe bleef drukken maar een stond een sterk georganiseerd team op het plein. Vits, Boeki en Bart stuurde de hele ploeg van achteraan en Johnny en rudy hielden hun verdediging heel de wedstrijd bezig. Dan nog 2 snelle flanken en een keeper die ‘tegen zijn goesting’ een héél sterk seizoen speelt, werd de wedstrijd in de 2de helft helemaal beslist. Na een mooie wedstrijd met goed voetbal stond de 3-7 op het bord. Onze supporters waren tevreden dat ze de verplaatsing niet voor niets hebben gedaan.

We staan nog steeds op 3 punten van Leest. Maar dankzij deze nieuwe overwinning kan enkel nog Malle mee op de tweede plaats komen. De moraal binnen de ploeg zit goed. Hopelijk verhindert het verlies van maandagavond tegen Celtic niet dat we er volgende week vrijdag (thuis tegen Wijtschate) weer allemaal staan.