dinsdag 8 april 2008

SDI LIGA PAKT POLE POSITION

schitterende 2-6 overwinning in titelmatch tegen Celtic...

Meer dan 50 toeschouwers op een maandagavond. Geert, de uitbater van de cafetaria wreef in zijn handen bij het zien van zoveel supporters. Reden: de absolute topper in de ZLAZ. Celtic Asse verdedigde zijn leiderspositie tegen uittredend kampioen SDI Liga. In het klassement had Celtic 1 puntje voorsprong op SDI. Een zéér belangrijk duel dus.

Bij SDI ontbrak verdediger Dirk Janssens met een blessure. Hij werd echter zeer secuur vervangen door Jurgen Hannaert. Ook Stijn Van Hoecke speelde achteraan zeer degelijk. Dat was ook nodig. Want het aanvallende geweld van SDI A spelers Safi en Cé was in het begin overweldigend. Dit resulteerde in een 2-1 voorsprong voor Celtic. SDI had het moeilijk maar kroop uiteindelijk uit die moeilijke periode. De ervaring die SDI heeft in zulke matchen speelde natuurlijk in ons voordeel. Wel jammer dat onze spits, Johnny, uitviel met hopelijk maar een lichte verrekking. We lieten het niet aan ons hart komen en kwamen 2-3 voor. Celtic begon nog aan een slotoffensief voor de rust, maar stuitte op een zeer sterk keepende Yves Vdb. Yves, die aan misschien wel zijn beste seizoen ooit bezig is, pakte enkele cruciale ballen en zorgde ervoor dat de 2-3 op het bord bleef.

De 2e helft was helemaal anders, want SDI pakte het heft in handen en ging resoluut voor de overwinning. De bal werd goed rondgespeeld en Celtic kwam er niet aan te pas. Gelukkig voor hen verdedigde Cé heel sterk, anders was de match sneller gespeeld. De uiteindelijke 2-6 overwinning was dan ook oververdiend. Ook al verdient Celtic zeker een pluim. Maar slechts 6 spelers tegen SDI was natuurlijk wat weinig. Maar ze hebben zeker laten zien dat ze SDI volgend seizoen wat kunnen bijbrengen. Wie zeker ook een pluim verdient, is scheidsrechter Dirk Van Den Eynde (beter gekend als Opel Boys fenomeen 'Boris'). Zonder twijfel de beste scheidsrechter die we dit seizoen al gehad hebben. Een aanwinst voor het zaalvoetbal in Asse.

Wat mogen we onthouden van onze eigen ploeg? Yves super, Stijn en Jurgen zéér degelijk achteraan en beiden gescoord; Bastien en Kurt die mijn keuze voor hen rechtvaardigden, Vits die 'normaal goed' speelde, Geert die fysiek mankeert na 2 maanden afwezigheid en Johnny die jammer genoeg in de lappenmand ligt, hopelijk niet lang. Bedankt ook aan Jacques, Pat en Joeri om alles in goede banen te leiden. U merkt het, ik ben een tevreden sportief verantwoordelijke. Alles draait op wieltjes. Nu nog het afmaken. In de ZLAZ staan we alvast op de eerste plaats. Daar voelen we ons goed en willen we blijven staan. Een tweede opeenvolgende keer kampioen zijn op evenveel edities, het zou zéér mooi zijn voor SDI. Maar het worden nog 6 zware matchen: Manboys (nu vrijdag om 23u!), Atletico, Pinanti, Kangeroes, Compeed Mollem en La Famila...
We wanen ons dus nog zeker niet kampioen. Laat dit een boodschap zijn naar alle spelers! Maar nu toch effe genieten...tot vrijdag.

G.

Geen opmerkingen:

Blogarchief