woensdag 4 juni 2008

5de plaats op Internationaal Tornooi Hamme !!!

Zaterdagnamiddag 31 mei zakte een delegatie van SDI af naar het Internationaal Zaalvoetbaltornooi te Hamme.

Op de afspraak waren Joeri (doelman), Safi, Cé, Mich, Bram (zondag), Foeke (zaterdag) en good old Fred (VDB) Kevin Rampelberg ging komen maar heeft waarschijnlijk de zaal niet gevonden. Ikzelf (Johan), werd door Geert opgeroepen als interim-coach.

Voor de poulewedstrijden werden we ingedeeld in groep F samen met MVV uit Nederland, Real Liverpo uit Italië, Chablis (1ste nationale BZVB) en de plaatselijke ploegen AM City en Locomotiv.

Al van bij aanvang van de wedstrijden viel het op dat het niveau van de ploegen zeer hoog lag. Sommige van onze spelers “keken hun ogen uit hun hoofd” door de technische hoogstandjes op de verschillende terreinen.

Op het tornooi waren er 6 ploegen uit Italië, 1 ploeg uit Turkije, 4 uit Nederland, 2 uit Oekraïne, 1 uit Brazilië en 22 ploegen uit België.

Het Joma Team, waar 6 van de 7 spelers uit de Belgische nationale futsal ploeg kwamen. (7de speler van deze ploeg was een speler uit de KBC ZLAZploeg Kristof Vermeir), was één van de opvallendste Belgische ploegen.

Zaterdagnamiddag omstreeks 16u15 begonnen we er aan(1x20min). Onze 1ste tegenstander was MVV. In het begin “stonden we erbij en keken we er naar” waardoor het na 5 minuten 2 – 0 was voor MVV. Dit was het signaal om wakker te schieten en er vlug 2 – 2 van te maken. Voor de 3 – 2 was het wel wachten tot 5 seconden voor het eindsignaal. En zo was de 1ste overwinning binnen.

De 2de match was een makkie want Locomotiv had immers forfait gegeven.

De 3de match was tegen de tot dan toe (12 op 12) ongeslagen leider van de groep Real Liverpo. In tegenstelling tot de prestatie van de Rode Duivels de avond te voren tegen Italië, haalde SDI het al bij al gemakkelijk van de Italianen, eindstand 3 – 0.

Op zondag diende we nog 2 matchen af te werken.

De 1ste match was tegen een plaatselijke ploeg AM City. Door de werkverplichtingen van Mich moesten we die match afwerken met een beperkte kern van 5 man waaronder de juist uit blessure teruggekeerde Bram. Het was niet helemaal duidelijk of hij het de volledige 20 minuten vol zou kunnen houden. Maar hij hield stand en we wonnen overtuigend met 5 – 0.

De laatste match van de voorronde was tegen Chablis. In tegenstelling tot ons (wij waren met en 12 op 12 al zeker van de volgende ronde) moesten zij de match winnen en dan nog met minimum 6 doelpunten verschil. Met dit gegeven in het achterhoofd kregen we te maken met een furieus openend Chablis. Op korte tijd was het 2 – 0 voor Chablis. Het moment voor Fred om de mannen een beetje bij te sturen en ze korter op de tegenstander te laten spelen. Chablis kreeg minder kansen en Cé wist prachtig van ver tegen te schoren. Het werd op het einde nog 3 – 1 na een strafschop voor Chablis.

Zo werden we 2de in onze groep en daardoor diende we het in de 1/8ste finales op te nemen tegen Hoboken Ster (3de nationale BZVB). Iedereen dacht dat het avontuur voor SDI hier ging eindigen gezien de sterkte van de tegenstander. Maar de tegenstander werd goed opgevangen en kreeg heel weinig kansen. SDI kwam er op de counter gevaarlijk uit door hun snelle mannen : Cé, Mich en Safi. Na 15 minuten spelen stond het 3 – 0 voor SDI, Hoboken maakte er 3 – 1 van, maar kort daar op kon Cé 4 – 1 maken en was de match gespeeld. Het werd enkele seconden voor tijd nog 4 – 2 maar dit was enkel nog voor de statistieken.

Hop naar de 1/4de finales en daar wachtte TVD uit Oekraïne op ons, de ploeg die de 2 vorige edities van het tornooi wist te winnen.http://www.pcguru.hu/pcguru/img/szemelyes/48294.jpg

Voor de match dacht Fred dat we 7 a 8 – 0 onderuit zouden gaan tegen deze oerdegelijke Russische geoliede machine. Maar in tegenstelling tot deze gedachte was SDI de gevaarlijkste ploeg op het veld en er stond enkel een doelman met internationale klasse in de weg. Maar zo als zo vaak in dergelijke wedstrijden kregen we het deksel op de neus en scoorden de mannen uit Oekraïne een prachtig werelddoelpunt waar Joeri geen enkel verhaal tegen had. Wat we ook probeerden, de bal ging voor SDI niet meer binnen en de eindstand was dus 0 – 1.

Als interim-coach kon ik na deze match maar 1 ding doen en dat was de mannen feliciteren met hun prachtige resultaat tegen een tegenstander die in België zeker met de top van 1ste nationale mee kan. Er was niet enkel dit resultaat maar er was ook de inzet en het goede spel van het hele team gedurende het hele tornooi.

Mich en Bram hebben bewezen dat ze volgend seizoen het niveau in 3de nationale van de BZVB zeker aankunnen.

Joeri deed het schitterend als doelman in zaal en dit al meteen tijdens 1 van zijn eerste matchen op een dergelijk hoog niveau.

Verder waren Cé en Safi weer een gesel voor elke ploeg of ze nu uit 1ste, 2de … nationale kwamen, ze keken naar hen en konden enkel maar toekijken hoe ze scoorden.

En dan was er nog Fred. Het was de 1ste maal dat ik met deze voetballer samenwerkte. Ik kan maar 1 woord plakken op zijn prestatie : schitterend !!! Hier moet ik nog aan toevoegen naar Geert toe : “zorg er voor dat hij onmiddellijk terug bij SDI A speelt”.

Doordat we de beste verliezer waren in de 1/8ste finales (de andere verliezers verloren hun wedstrijd met minimum 2 doelpunten verschil) werden we op de 5de plaats gerangschikt.

De finale van het tornooi ging tussen FC Da Silva (Brazilië) en het Jomateam uit België (of beter gezegd het nationale futsalteam ), einduitslag Brazilië – België : 0 – 7.

… ne dikke merci aan Cé om de 2 dagen aanwezig te zijn, ondanks uw zware examens deze week (succes met jouw examens).



Johan

Geen opmerkingen:

Blogarchief