dinsdag 9 september 2008

SDI A start wervelend aan competitie!!!

De A-ploeg is net als de liga-ploeg in schoonheid gestart aan hun nationaal avontuur met een overwinning tegen de buren uit Ternat. In een geladen derby haalden ze het relatief makkelijk, maar vooral overtuigend met 8-2 van L Door Ternat.

Vrijdagavond 5/9 om 21u is de aftrap gegeven voor een nieuw seizoen in 3de Nationale voor SDI A. Het beloofde omiddellijk een serieuze test te worden voor de kersverse coach Geert en zijn vernieuwde A-ploeg. Hoewel de 2 voorbereidingsmatchen het beste lieten vermoeden, was deze competitiederby tegen L DOOR TERNAT het eerste echte examen van een nieuw schooljaar. Iedereen was mooi op tijd waardoor de match zowel mentaal als fysiek optimaal kon worden voorbereid. Op het moment dat het fluitsignaal weerklonk, was de spanning te snijden en je kon voelen dat iedereen 100% naar deze match had toegeleefd.

Ondanks dat gegeven werden we onmiddellijk onder druk gezet en de beginfase was duidelijk voor de bezoekers uit Ternat. Zij hadden blijkbaar minder last van de zenuwen en dit resulteerde in een 0-2 achterstand en een hele resem blauwe kaarten na 10 minuten speeltijd. Onmiddellijk een goede opwarming voor Eddo, de nieuwe verantwoordelijke op vlak van blauwe kaarten. Tot overmaat van ramp werd onze kapitein bestraft met geel omwille van de korte opeenvolging van foutjes. Jurgen legde zich onmiddellijk neer bij het oordeel van de scheidsrechter en verliet, zoals enkel een waardige kapitein dat kan, met geheven hoofd het veld. Het was alsof deze actie de SDI duivels heeft wakker geschud want even later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Het was Rudy die een afgeweerde knal van Safi een leuk vervolg gaf door de rebound droog in de winkelhaak te trappen: 1-2! Op dit moment had Johnny zijn opwarming net beëindigd en stond hij te popelen om te bewijzen dat hij ook zonder de familiale band met de trainer een plaats in de selectie verdient. Met een eerste scherpe actie met de rug naar het doel deed hij SDI en de talrijke supporters een tweede maal schreeuwen van vreugde, maar vooral zuchten van opluchting. 2-2 en alles was opnieuw mogelijk. Yves keepte een knappe partij en was niet van plan nog één bal door te laten. Safi en Bram zorgden nog voor 4-2 en een absolute anticlimax voor Ternat tijdens de rust.

De tweede helft werd, zoals de coach had gevraagd, met dezelfde gedrevenheid aangevangen als het einde van de eerste. Bij Ternat gingen de jonge onervaren kopjes onvermijdelijk naar beneden. Zij bleken niet meer in staat om de achterstand weg te werken. De supporters kregen echter waar voor hun aanwezigheid want het prachtige combinatievoetbal dat SDI in de tweede periode bracht, kende tot 4 maal toe een einde in de netten van de tegenstrever. Deze vier doelpunten die nog volgden blonken stuk voor stuk uit op vlak van voorbereiding, maar uit eigen belang zal ik u de namen van de afwerkers niet besparen. Het waren de drie jonge duiven Safi, Bram en Cé (2x) die bediend werden door de spitsen op leeftijd. Die andere jongster en absolute belofte Kenny zette eveneens een prachtige prestatie neer, maar zag dit spijtig genoeg niet vertaald in doelpunten. Joeri VA keek van op de bank toe hoe zijn collega-goalie de netten gedurende 90% van de match schoon hield.

Een 8-2 overwinning en de eerste 2 punten zijn binnen, maar wat misschien nog belangrijker is, is de manier waarop er gevoetbald werd. Voorlopig werpt het dodelijke recept van trainer Geert zijn vruchten af. Als je jonge patatten met oude patatten mengt, krijg je heerlijke puree. Hopelijk zijn er volgende week vrijdag om 21u opnieuw zo veel smullers op post om ons in de arena van Woluwe naar de overwinning te schreeuwen. Bevestigen is de boodschap!


Bram aka "Smithers"

Geen opmerkingen:

Blogarchief