maandag 29 september 2008

SDI A trekt aan het kortste eind (part II)

Diabl Belsele – SDI A 6 - 5

Neen, u heeft dit verslag nog niet gelezen. Hoewel de titel en de grote lijnen van het verslag dezelfde zijn als die van het vorige verslag. Opnieuw wist SDI A op een haar na geen punten mee naar huis te nemen tegen de leider.Coach Geert kon geen beroep doen op Kenny en Rudy. Ook Temmerman ligt nog steeds in de lappenmand.

Belsele startte furieus met enorm veel tempo en enkele prachtige acties. We verdedigden veel te laks en werden overrompeld door het aanvallend geweld van de thuisploeg. Hun twee beste spelers waren duidelijk van een hoger niveau en hadden de minste moeite om hun mannetje uit te schakelen en bijgevolg een overtal te creëren. Na goed 15 minuten stond het dan ook 4-0 voor de thuisploeg. Belsele nam gas terug en liet de teugels vieren. Het leek voor hen of de buit binnen was en SDI kwam in de match. Na een goede interventie van Jurgen werd de tegenaanval over verschillende stations knap afgewerkt door Safi. Ook Mich trof nog het doelhout en Bram miste nog een mooie kans. Bij deze was de ruststand dan ook 4-1.

Tweede helft werd op gang gefloten en bij de eerste de beste actie werd onmiddellijk gescoord, 5-1. SDI liet de moed niet zakken en kwam beter en beter in de match. Duels werden gewonnen, kansen werden gecreëerd en de blauwe kaarten stapelden zich op voor de Diablo’s. Geert stuwde zijn mannen naar voor en de pressing leek zijn vruchten af te werpen. Na enkele gemiste kansen voor ons was het Cé die er met een droge knal 5-2 van maakte. Jammer genoeg viel direct aan de overzijde de zesde thuistreffer. Johnny, die wat ziekjes was, kwam meer en meer in de match. We konden de bal vlotter intercepteren en de tegenaanval op gang brengen. De druk nam toe bij Belsele met een penaltyfout tot gevolg. Jurgen miste deze maar een attente Cé tikte in de rebound binnen. Plots ging het snel want Mich wist met de rug naar doel verdediger en keeper te verrassen met een overhoeks schot 6-4. We zetten alles op alles en dat hield ook risico’s in. Belsele kwam er nog eens uit en Jurgen moest de overtreding maken, met een gele uitsluiting tot gevolg. Ook Yves stond sterk te keepen en hield ons recht door hun counters te verijdelen. Belsele had reeds 5 blauwe kaarten. Bram, die ijzersterk speelde, werd een gesel voor Belsele. Hij kon enkel foutief gestopt worden. Mich zette de 9 meter om en de aansluitingstreffer was een feit.
Op dat moment geschiedde het onrecht. Bram werd opnieuw hardhandig aangepakt. Opnieuw 9 metertrap voor SDI maar de scheids besloot dan maar om Bram geel te geven wegens ostentatief claimen van de fout. Ongelofelijk! In het onrecht en tumult wist Johnny zich niet te beheersen en ook hij werd uitgesloten. We stonden, met nog 2 minuten te gaan, slechts met 4 op het veld. Safi mistte de 9 meter en we konden niets meer terugdoen. Onze comeback werd afgestopt door een stukje theater van de ref, die absoluut een Oscar verdiende voor zijn acteerprestatie.
We wisten dat de kans groot was dat we zouden verliezen tegen deze ploeg maar als je er dan zo dicht bij bent, net als tegen Malle, is de ontgoocheling extra groot.

We onthouden dat SDI A de eerste 10 minuten compleet werd weggetikt, met de weergaloze nummer 7 van de tegenploeg in de hoofdrol. De tweede helft werd gedomineerd door SDI en spijtig genoeg ook door de vrijgevigheid van de referee. De laatste 10 minuten zat half Belsele met het vliegend schijt en het fluitsignaal was een grote opluchting voor hen, ook al stonden wij met een mannetje minder. Hopelijk komt er geen part III van dit verslag en slagen we er volgende week in om de mannen van Woppets Woluwe puntenloos naar huis te sturen. Supporters op mail!!!


Smithers & Michel

Geen opmerkingen:

Blogarchief