dinsdag 23 september 2008

SDI A trekt aan het kortste eind

SDI A – KK Malle 5 - 6

Afgelopen vrijdag werden de zaalvoetballers van KK Malle verwelkomd. Op papier en in het verleden altijd een te duchten tegenstander. Net als vorig jaar kunnen we ze nu opnieuw terugvinden aan de top van het klassement met een 4 op 6. Zij kwamen naar Asse op zoek naar de 6 op 8. SDI A moest op zijn beurt de wrange nasmaak van het verlies op Woluwe doorspoelen door de 2 punten thuis te houden. Een spannende partij met kansen en zuiver voetbal aan beide kanten was het gevolg.

Voor de eerste maal dit seizoen kon SDI A de eerste goal van de match op zijn rekening schrijven. Het was Michel die de bal onder de keeper schoof: 1-0! De Mallinezen waren wakker geschud en SDI kroop iets te veel terug zonder al te veel kansen weg te geven. Een afstandsschot brak de ban voor Malle. Yves kon de bal niet voldoende deviëren en het stond opnieuw gelijk: 1-1. Deze eerste treffer was nog niet helemaal verteerd of de 1-2 hing reeds tegen de netten. Het spel bleef goed op en neer gaan en beide ploegen gingen volop voor elke bal. Malle deed dit echter op de verkeerde plaats want Mich werd foutief gestopt in de halve cirkel. Hij zette deze zelf om en zorgde met een droge knal in de rechterhoek voor de 2-2. Daarna was het opnieuw even Johnnie (money) time. Enkele acties vertrekkend met de rug naar het doel werden ofwel foutief gestopt, ofwel zorgden ze voor het nodig gevaar aan het doel van de bezoekers. Het is dan ook niet opmerkelijk dat de 3-2 van zijn voet kwam. Zo slaagde SDI erin om de scheve situatie nog voor de rust recht te trekken.

Bij het ingaan van de tweede helft leek het erop dat SDI deze match rustig zou uitspelen. Helaas pindakaas, ongeluk en gebrek aan scherpte voor de goal van de tegenstander, maakten dat de vele kansen niet voor een wijziging in de score zorgden. Het bleef 3-2 en Malle dat in de tweede periode oorspronkelijk geen poot aan de grond kreeg, trok zich langzaam uit het dal. Het kende zelfs een wederopstanding want in 5 dolle minuten werd het in plaats van de verdiende 4-2 of 5-2 voor SDI, 3-5 voor de Mallinezen. Het offensieve voetbal dat SDI bracht, werd genadeloos afgestraft door het countervoetbal van Malle. Cé kon met een droge knal in het zijnet nog even aansluiten tot 4-5, maar de 4-6 die onmiddellijk aan de overkant viel, deed de hoofden opnieuw zakken. Gelegenheidscoach Werner zette in de laatste 5 minuten nog eens alles op alles door Rudy als vliegende keeper aan te duiden. Deze tactiek resulteerde in de 5-6 aansluitingstreffer met opnieuw een oplawaai van Cé, maar het was te laat om een gelijkspel, laat staan een overwinning uit de brand te slepen.

Na de verdiende nederlaag op Woluwe nu dus een tweede en misschien wel pijnlijkere slag in het SDI-gelaat met een onverdiende nederlaag in eigen huis tegen Malle. De patatten moeten misschien nog iets langer gezooid worden om een perfecte puree te krijgen. We trekken ons evenwel op aan de mooie combinaties en de talrijke kansen die SDI bij elkaar gevoetbald heeft. Volgende week zullen we opnieuw een lastige klant kennen in de Diablo’s van Belsele die het klassement aanvoeren met het maximum van de punten. Eens kijken of Geerty’s Angels met hun hemels voetbal iets in de pap te brokken zullen hebben. Toeschouwers zijn zoals gewoonlijk toegelaten en meer dan welkom!