woensdag 1 oktober 2008

LIGAPLOEG OP SCHEMA

moeizame maar verdiende 7-4 zege tegen Pinanti...

We zijn aan de 4e speeldag toe in de ZLAZ-competitie, en we zitten op schema met onze 8 op 8. Beter kan moeilijker natuurlijk. Maar helemaal overtuigend is het nog niet geweest. De verwachtingen zijn uiteraard hooggespannen, en als tweevoudig kampioen krijgen we altijd gemotiveerde tegenstanders (behalve La Famila die forfait gaven...).

Dat was ook het geval met Pinanti is Pinanti. Bij hen spelen Jens Dragon (c-ploeg), Ian Van Campenhout (zoon van Rudy) en Pauwel De Proost (broer van Pieter, ex-celtic). Voor de wedstrijd deelde ik een wijziging mee voor de Ligaploeg: ze krijgen met Dirk Janssens een speler-trainer. Op die manier kunnen Werner (B-ploeg) en Geert (A-ploeg) zich beter focussen op hun andere activiteiten binnen de club. De eerste stappen van Dirk als trainer, maar niemand twijfelt aan zijn kwaliteiten. De ervaring heeft hij alleszins. Hij blijft wel actief als speler van de Ligaploeg, en ook als kapitein van de B-ploeg. Soms wordt het wat schipperen tussen die twee, maar dat lukt wel...

De wedstrijd zelf was spannend met een verrassend sterk Pinanti. Verassend omdat zij nog maar 1 punt hadden gehaald in drie wedstrijden, en zij vorige zaterdag nog een pandoering kregen van Niveau Nihil. Nu, SDI speelde niet echt een goede wedstrijd. Slordige passes, gebrekkige afwerking en een wankele organisatie zorgden ervoor dat Pinanti tot op het einde van de match meestreed. Toen het 4-4 was vond Kenneth Casseau het welletjes. Hij zorgde zelf voor de 5-4 en gaf de assist voor de 6-4. Sterk van Kenneth. De veer was gebroken bij Pinanti, en zo werd onze vierde overwinning op rij gevierd.

Echt overtuigend spelen we nog niet, de automatismen moeten nog wat komen. Maar het niveau zal toch moeten stijgen, want anders zal het wel één keer mislopen. Volgende wedstrijd is maandag in Zellik om 21u tegen Celtic Zellik. Op naar nummer 5?

G.

Geen opmerkingen:

Blogarchief