donderdag 9 oktober 2008

SDI A stelt orde op zaken

Het is zover. De negatieve spiraal is doorbroken en de moeizame seizoensstart, die uiteraard ook te wijten is aan het niveau van de tegenstanders, kende deze week geen vervolg. Toch even ter onzer verdediging melden dat we 2 ploegen uit de top 3 het vuur aan de schenen hebben gelegd en in beide gevallen aanspraak maakten op een verdeling van de punten of meer. Als je hier een moeilijke verplaatsing op Vitesse Woluwe bijrekent dan kan je stellen dat je toch al enkele zware matchen achter de rug hebt. De positieve noten waren terug te vinden in de match tegen de buren uit Ternat en ook deze week wisten we de 2 punten thuis te houden tegen dat andere Woluwe, Woppets Woluwe.

Opmerkelijk afwezigheden waren die van Johnny, nog steeds ziek, Joeri, die zijn acte de présence maakte op een personeelsfeest en iets minder opmerkelijk was de afwezigheid van Kenny die zoals gewoonlijk moest aantreden met de reserven van E. Aalst. Coach Geert opteerde om van bij het begin van de match met een hoge pressing te spelen. Zo gezegd, zo gedaan. SDI A zette de tegenstander hoog op de eigen helft vast en dit zou zijn vruchten afwerpen in het verloop van de wedstrijd. In de aanvangsfase liet SDI zich nog betrappen op enkele dekkingsfoutjes met een 2-2 stand op het kwartier, maar naarmate de rust naderde, verzwakte de vuist van Woppets Woluwe en er kon nog een laatste keer geprikt worden langs Assese zijde. Ruststand: 3 – 2 in het voordeel van SDI.

Na de welverdiende pauze was het Woluwe dat als eerste de netten deed trillen. Geert en SDI zette zijn pressingvoetbal ongenaakbaar verder en de mannen van Woluwe werden slordiger en waren niet langer in staat om telkens even zuiver uit te voetballen. Als de ballen er dan toch eens doorkwamen, werden ze genadeloos gestopt door een sterk keepende Yves. Enkele mooie combinaties leverden de nodige doelpunten op voor Asse. Cé, Mich, Rudy en Safi konden één of meerdere streepjes in hun stok kerven. Uitblinkers voor mij waren Mich en Cé die zowel aanvallend als verdedigend uitstekend werk verrichtten. Eindstand: 8 – 3!!!

Volgende week gaan de mannen van Kontich over de knie al lijken er wat gaten te komen in de selectie van onze pressing-coach. De puree is opnieuw opgeklopt en het vuur is aangewakkerd. Nog wat vis erbij en we kunnen aan tafel. Reservatie vrijdag 10/10 in de sporthal van Kontich (Hove) om 21u.

Bram aka Smithers

Geen opmerkingen:

Blogarchief