vrijdag 10 oktober 2008

SDI B - K Huldenberg 2-2, coach aan het woord

MA 06.10.08: SDI B - KRONKEL Huldenberg:


Top match: wij hadden nog maar 1 puntje verloren en de tegenstander wel al 2 maar met 1 match meer gespeeld; en hun verliespunten kwamen er dan nog via een gedwongen forfait op verplaatsing. In elk geval een te duchten tegenstander met enkele snelle, vaardige en technisch sterke spelers. Ook hun doelman presteerde sterk, maar misschien die van ons zelfs nog sterker; dat was af en toe ook nodig. Van bij aanvang een vrij gesloten match. De opdrachten werden beter uitgevoerd dan vorige match, geen holderdebolder deze keer. Meer structuur, concentratie en ook geduld. Hierdoor kwamen onze youngsters ook beter uit de verf; daar zit dus nog (toekomst)muziek in. Nog geen echte open kansen gehad op het moment dat onze normale verslagschrijver (steve) er in slaagt om een strak schot in de winkelhaak te plaatsen: mooie roos en dat dan nog niet eens van op zijn zo geliefde vleugel. Verdiende voorsprong, maar er diende wel hard voor gewerkt te worden. Bij de rust nog dezelfde stand; verdiend. Eigenlijk had de tegenstander dan al met 1 man minder moeten staan (bij knappe doorbraak werd Ben onderuit getrokken; enkel geel… onbegrijpelijk). We maakten daar geen grote herrie rond. Tegenstander af en toe wel wat bitsig en ook enig verbaal gehakketak bleef ons niet gespaard. Globaal bleef alles toch wel sportief.

Na rust vrij snel een tegengoal op penalty; onze goallie kon er nog wel zijn arm tegen steken maar er zat te veel kracht op het schot. De fout aan de basis was vermijdbaar, maar werd gemaakt in jeugdig enthousiasme. Niet getreurd, we bleven de situatie eigenlijk nog meester. En na 15’ was het zo ver: na gefriemel van de Mich en richtingveranderend geslalom op zijn Johnnies tikte hij mooi binnen in de verste hoek: 2 – 1 voor. Daardoor kregen we meteen heel wat bezoekende druk te verwerken. We konden ons geliefd counter wapen ook zelden uitbuiten ondanks enkele pracht uitworpen van de Joeri. Wat gebeuren moest gebeurde ook, namelijk de minstens al 6° of 7° vrijschop net buiten ons doelgebied. Tot dan werd er steeds een vakkundige muur gemetseld (met meestal slechts 2 man in de muur…) en kon alle gevaar gekeerd worden, eventueel via onze doelman. Maar deze keer kwam er een variante en tergend traag rolde de bal centraal in het net: 2 – 2. Nadien niet meer in de problemen gekomen ondanks de betrachtingen van de bezoekers; maar zelf konden we ook geen echte vlotte acties meer op de mat leggen. Dus zal een draw wel een billijke uitslag geweest zijn, maar zoals steeds zat er misschien wat meer in (maar eventueel ook minder…). Spannende match derhalve en meestal ook op hoog niveau.
Opnieuw een nieuwe/oude bekende versterking van de troepen genoteerd, namelijk onze hoofdsponser Fosselleke(n); die een bevredigend debuut maakte: voetballen hoef je hem namelijk niet te leren… waarvoor dank.
Volgende maandag onze verste verplaatsing (Tielt-Winge) en onze ploeg zal zelfs bijna volledig dezelfde zijn.

Werner Van Der Vurst

Geen opmerkingen:

Blogarchief