donderdag 16 oktober 2008

MA 13.10.08 Contact Winge - SDI B: (opnieuw) 3 - 3

Onze verste verplaatsing werd tijdig afgemaald en aangezien de ref nog aan het fluiten was hadden we meer dan genoeg tijd om ons sereen voor te bereiden. Veel hoefde er niet gezegd te worden, de 7 spelers waren er immers de laatste match ook al bij en da's waarschijnlijk een unicum bij de B ploeg!
We startten vrij sterk en namen het spel in handen, zonder echt grote kansen te krijgen, maar wel met voldoende dreiging. De tegenstander had echter een zeer gevaarlijke spits lopen die het klappen van de zweep kende en met een onnavolgbare kapbeweging achter zijn steunbeen een maat vrijspeelde die hoog en hard in doel besloot; mooie move... Een beetje een domper, doch we lieten ons niet van de wijs brengen. We 'kregen' een penalty na fout op Ben,die door Mich laag en via de keeper binnen gewerkt werd. 1 - 1 bij de rust. Alles was nog mogelijk tegen een tegenstander die nog 'maar' 1 punt had uit 3 matchen, maar dan wel tegen topploegen.
We deden het goed en kregen nu wel kansen, doch kregen onnodig het deksel op de neus. Een klein misverstand (laat...!) werd vrij makkelijk omgezet in een doelpunt. Alweer achtervolgen. Maar we deden dat goed. Er werden weinig taktische fouten gemaakt in een grotendeels sportieve match. Toch dienden we een aantal vrijschoppen weg te geven, net voor onze carré... maar deze keer stonden de verschillende muren of de Joeri goed in de weg. Onze keeper verrichte nu wel grotere wonderen dan zijn overbuur en werd ook eens gered door de lat. Maar ook wij lieten af en toe goede kansen en uitbraakmogelijheden spijtig genoeg onbenut. Toch 2 - 2 opnieuw via Mich na een subliem uitgevoerde tegenaanvalbekroond met een niet meer te missen assist van Steve. We bleven aandringen en na iets te veel risico en balverlies liepen we op een snelle counter die mooi afgewerkt werd. Opnieuw achtervolgen en weer mentaal sterk genoeg om een vuist te maken. Via vrijschop en slecht opgestelde muur kon Mich laag scoren. Bij 3 - 3 gelijk besloten we niet te pressen en ook niet Joeri als speler uit te spelen. De tegenstander bleef immers dreigen tot op het einde.
De einduitslag had helemaal anders kunnen zijn, maar zowel in ons voordeel als voor de thuisploeg; dus zal een draw wel een goede weergave geweest zijn. Het was in elk geval een mooie snedige match met hogespektakelwaarde. En we hebben weeral veel bijgeleerd, denk ik. De overwinningen zullen wel nog volgen.

Coach Werner

Geen opmerkingen:

Blogarchief