zaterdag 1 november 2008

Moedig SDI A bekert niet verder in België

Afgelopen vrijdag moest SDI A voor de tweede maal dit seizoen aantreden tegen de kopploeg uit derde nat. A Diablo Belsele. Ditmaal werd er evenwel niet voor 2 punten gestreden, maar wel voor een plaats in de volgende ronde van de Beker van België, de grote broer van de Beker van Brabant waarin SDI ondertussen van de nodige naambekekendheid kan genieten. Een plaats in de volgende ronde werd beschouwd als een mooi extraatje, eerder dan een prioriteit. We konden via deze weg wel revanche pakken voor de nipt verloren competitiewedstrijd tegen Belsele.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Diablo Belsele dit niet als een oefenmatch opnam. Ze stonden zowaar nog sterker aan de aftrap dan een maand geleden. Ondanks dat gegeven was het SDI dat in de beginfase de beste kansen kreeg. Het verzuimde echter om af te werken en zoals de voetbalwet dat dan wenst, stond het bij de rust 1-0 voor de Diablo’s. Het was opnieuw die onvermijdelijke nummer 7 die als een duiveltje uit een doosje voor het doel verscheen en de bal klaarlegde voor zijn collega die zuiver binnentrapte.

In de tweede helft werd SDI iets meer teruggedrukt op de eigen helft en een onoplettendheid in de verdediging bracht de 2-0 voor Belsele met zich mee. Onze vechtlust werd echter beloond op een kwartier van het einde. Het was Safi die SDI met een knal uit de tweede lijn de verdiende aansluitingstreffer bezorgde: 2-1! De individuele kwaliteiten van Belsele brachten de thuisploeg helaas gauw terug tot een voorsprong van 2 doelpunten. Met een 3-1 op het scorebord en nog 8 min. te spelen gooide coach Geert alles in de strijd. Joeri die de licht geblesseerde Yves die avond verving in het doel werd mee naar voren gestuurd om zo van de man-meer-situatie te kunnen profiteren om nog 1 of meerdere doelpunten te scoren. De kansen kwamen er, maar werden net als in de aanvangsfase van de wedstrijd niet omgezet in goals. De 4-1 eindstand was een gevolg van het grote risico dat aan een meevoetballende keeper verbonden is.

Diablo Belsele bekert verdiend verder, maar SDI kan met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten en met vernieuwde moed de competitie hervatten. Komende vrijdag verwelkomt SDI A de Putters Oostende die er alles aan zullen doen om de verre verplaatsing naar Asse niet puntenloos te moeten afleggen. Supporters die dol zijn op het West-Vlaamse accent mogen dus zeker niet ontbreken. Afspraak om 22u in de sporthal van Asse.