maandag 24 november 2008

A-team pakt broodnodige punten

Vrijdag 21 november gingen we op zoek naar winst tegen VRC Londerzeel. Beide teams hadden evenveel punten uit evenveel matchen. Daar beide ploegen zich in de middenmoot posteerden, moest het belang van de match dus niet onderstreept worden. Toch enkele dompers vooraf door tal van afwezigen, namelijk Bram (trouw zus), Safi (blessure), Cé (blessure) en Rudy (ziek). Wel van de partij waren Yves, Joeri, Jurgen, Fraiture, Mich, Steven Van Es en Johnny. Geert en Jaques waren de coaches van dienst, Edwin nam de blauwe kaarten voor zijn rekening.

Geert besloot te vertrekken vanuit een goede organisatie en te loeren op de counter. Zo gezegd, zo gedaan want na 10 minuten was er een uitbraak via Mich de scoorde na een knap één-tweetje met Steven. We bleven goed in de organisatie en balvaste mannen zoals Fraiture, Johnny en Mich zorgden voor de nodige rust. Yves was in de eerste helft op geen foutje te bespeuren en keepte sterk, Jurgen deed het voortreffelijk als laatste man. Stevo deed het schitterend voorin. VRC probeerde de druk op te voeren maar botste op enkele uitbraken en luttele minuten voor rust was wederom raak. Nadat Mich de bal kreeg van Yves, passeerde hij zijn man door de benen en zette Stev(o)en voor doel. Deze miste niet en het stond 0-2.

Na de rust besloot VRC met een meevoetballende keeper te spelen. We kennen deze situatie, remember Woluwe, maar ze werden meteen afgestraft. Yves klemde het schot en besloot zelf naar doel. Via een enig mooie lob maakte hij er 0-3 van. Verdere kansen op de counter werden gemist, maar de match hadden we stevig in handen. Mede door het goede inzicht van Jaques en Geert, die ons oplegden te pressen op de helft van de tegenstander zodat de keeper niet kon meekomen. Vlak voor tijd was er dan de doodsteek. Sterke interceptie van Jurgen en via Mich en Johnny kon Steven de 0-4 eindcijfers op het bord zetten. Ondanks het feit dat enkele youngsters er niet waren, werd er een vlotte en vrij eenvoudige winst behaald. Ervaring en het feit eens op voorsprong te komen waren bepalende factoren.

Volgende week opnieuw een belangrijke match tegen Waasmunster. Opnieuw 2 belangrijke punten van geruststelling te verdienen. Bram, Safi en Rudy zijn opnieuw beschikbaar. Supporters op post!