vrijdag 26 december 2008

SDI DOOR IN BEKER

eerste van zes finales tot een goed einde gebracht...

SDI Asse is (eindelijk) aan haar bekercampagne begonnen. In de 1/64e finales waren we vrij, en onze opdracht tegen Tropical Leuven in de 1/32e finales werd pas vorige maandag afgewerkt. Met een 5-2 overwinning zijn we meteen zeker van een plaats bij de laatste 32.

Leuven, een pas begonnen vierdeprovincialer en momenteel op een 3e plaats, kwam toe met amper 5 spelers, zonder coach, zonder afgevaardigde, géén sponsor op truitjes, we kunnen ons dit niet meer herinneren....Gelukkig hadden we uit goede bron vernomen dat we deze jongemannen niet mochten onderschatten. En dit bleek ook. Technisch waren ze zeker zo goed als SDI, maar collectief misten ze onze ervaring. Toch was hier weinig van te merken de 1e helft. Het tempo lag veel te laag, en we konden het verschil niet maken. Toch stonden we met 8 volwaardige spelers, daar kon het niet aan liggen. De openingsgoal van Kenneth Casseau (op aangeven van G. Leo) werd tenietgedaan door een Leuvense tegenprik. Gelukkig was er een klasseflits van Michael Van Nuffel, zodat we met een 2-1 voorsprong konden gaan rusten.

De 2e helft was veel beter van SDI en we konden vrij makkelijk de match winnen. Een schicht van Geert Leo zorgde voor de 3-1. Iets daarna werd het 4-1 dankzij een collectieve combinatie met Steve Van Mieghem als afwerker van dienst. Johnny Leo kon de 5-1 op het bord zetten na een vrije trap van G. Leo, in de slotfase kon Leuven nog de eer redden.

Al bij al een mooie prestatie, maar het toont aan dat het nog 4 aartsmoeilijke opdrachten gaan worden voor we eventueel onze derde opeenvolgende finale gaan bereiken. Een derde bekerzege op rij, in eigen huis, daar is het bij SDI om te doen.

Volgende bekeropdracht zijn de 1/16e finales tegen de winnaar van de partij Gen 2 Schepdaal-Duvelkes Herne. De match is vermoedelijk op maandag 12 januari om 21u in Asse. Supporters op post!

Geen opmerkingen:

Blogarchief