donderdag 4 december 2008

SDI haalt het van Waasmunster in 6-puntenmatch

Dit weekend stond SDI A oog in oog met een ploeg die in dezelfde rang van het klassement te vinden was. Waasmunster telde evenveel punten bij aanvang van de match zei het met een match meer gespeeld te hebben. Pittig nieuwsfeit voor de wedstrijd was een telefoontje van de aangeduide referee die zijn telaatkomen meldde. Er werd dus uitvoerig opgewarmd, maar toen om 20u nog steeds geen ref te bespeuren viel, was het aan de bezoekende ploeg om een gelegenheidsref aan te duiden. Uiteindelijk nam hun coach de uitdaging aan om op een zo onpartijdig mogelijke manier deze match te leiden in afwachting van de ref en retard.

De eerste helft verliep vrij rustig en in het voordeel van Asse. Van de eerste 5 kansen die SDI creëerde werden er 3 tegen de netten geknald door respectievelijk Mich, Johnny en Bram. De aansluitingstreffer kwam er pas na een dik kwartier spelen. Joeri moest zich na enkele leuke safes uiteindelijk toch gewonnen geven op een schot van dichtbij: 3-1. Diezelfde Joeri, duidelijk geprikkeld door het zopas geslikte tegendoelpunt en het feit dat routinedoelman Yves vorige week de topschuttersstand der doelmannen op 1-1 gebracht had, gaf de bezoekende vliegende keeper het nakijken met een loepzuivere lob. Ruststand: 4-1

Na de rust bleef de keeper van de tegenpartij onze helft opzoeken en Waasmunster slaagde er zo in om de druk stilaan op te voeren. Het was echter SDI dat verder uitliep naar 6-1 via Mich. Waasmunster was echter niet van plan zich te laten afmaken en voor we het wisten stond het opeens 6-4. Ondertussen was het ook duidelijk dat we niet meer moesten rekenen op de komst van de officiële scheids. Uiteraard daalde de mate van onpartijdigheid bij onze gelegenheidsref naarmate de match zijn einde naderde en de spanning toenam. Uiteindelijk strafte Safi de meespelende keeper een tweede keer af en besliste daarmee meteen ook de match. Een 7-4 einduitslag na wat een makkelijke wedstrijd leek te worden. Verdedigend was het op bepaalde momenten iets te mak en aanvallend kan het ook nog wat scherper. Dit nemen we mee naar de volgende wedstrijd. Nu vrijdag wacht ons de moeilijke verplaatsing naar Hoboken. Supporters zoals steeds welkom!