maandag 16 februari 2009

SDI IN KWARTFINALES BEKER VAN BRABANT

nipte zege bij Etterbeek: 2-3....

De eerste 3 ronden werden makkelijk overleefd:

1/64e finales: bye
1/32e finales: winst tegen Tropical Leuven
1/16e finales: winst tegen Duvelkes Herne

Voor de 1/8e finales trokken we op verplaatsing naar Etterbeek, waar Rillpus partij werd gegeven. Een hele moeilijke bekeropdracht, zeker gezien de slechte staat van de zaal (een "schuifzaal"). De tegenstander speelt in 1e provinciale, in dezelfde reeks dus dan onze B-ploeg.

De wedstrijd zelf was zoals verwacht: traag, gesloten en dan ook nog eens een scheidsrechter die het nodig vond om alle foutjes te blazen. Heel enerverend, zeker als hij dan ook nog eens tegen ons begon te fluiten. Zo weigerde hij een zuivere penalty op Safi te fluiten. Toch kwamen we altijd op voorsprong. Tot drie keer toe bracht uitblinker Cedric Del Corral zijn ploeg op voorsprong. Maar Etterbeek vocht terug en maakte tot 2x toe gelijk. Maar 10 minuten voor tijd werd het dan 2-3 (via Cé), en Etterbeek slaagde er niet meer in om te scoren. Een nipte maar verdiende overwinning.

Een match die vroeger misschien verloren ging, maar dankzij de fantastische mentaliteit behaalde SDI de overwinning. Een plaats in de kwartfinales is een feit. Daar trekken we terug op verplaatsing. We spelen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Jev II Lennik en Wittekes Rode. Nog twee overwinningen, en we halen ons grote doel: een derde opeenvolgende bekerfinale, maar deze keer in Asse!

Proficiat aan iedereen voor zijn bijdrage in Etterbeek.

Geert.

Geen opmerkingen:

Blogarchief