zondag 15 februari 2009

SDI Liga mist zijn date met Pinanti niet

SDI Liga stond gisteren, op Valentijnsdag, tegenover Pinanti is Pinanti. We waren natuurlijk zeer ongeduldig om onze liefde voor deze ploeg te uiten door ze een nederlaag aan te smeren. De selectie bestond uit: Xavi, Pieter, Stam, Stephen, Cé, Safi en Kenneth Nicolaes. Johan zat als coach/afgevaardigde op de bank.

De match begon meteen met grote inzet van beide kanten. SDI had wel lichtjes overwicht en liet de bal goed rondgaan. Na 5 minuten maakte Stephen een korte actie waardoor hij alleen voor de doelman kwam te staan en de bal beheerst naast hem in doel schoof: 0 – 1 voor SDI. De reactie van Pinanti liet echter niet lang op zich wachten. Hun eerste actie was ook meteen raak. Een afstandschot, dat in eerste instantie een gemakkelijke bal voor de keeper zou worden, week af op de voeten van Stam en verdween in de andere hoek van het doel. Pinanti ging meteen door en scoorde uit een halve kans met een gekruist schot van Jens, ook speler van SDI C. De 2 -2 bleef niet lang uit. Safi kapte mooi een verdediger uit en trapte de bal met zijn linker staalhard voorbij de keeper. Laatste aanwinst en aanvaller Kenneth Nicolaes pikte kort daarna ook zijn eerste doelpunt van de avond mee met een hard schot uit een scherpe hoek. SDI kwam zo weer aan de leiding. Dat was wel niet naar de zin van de tegenstander die bleef aanvallen, wat ook snel resultaat bracht. Jens trapte vanop afstand richting winkelhaak en liet zo geen enkele kans aan de doelman. De rust was in aantocht en SDI wou zeker met een voorsprong thee gaan drinken. In een dolle laatste 5 minuten vielen dan ook twee goals. Cé liet ten eerste nog eens zien wat een echt afstandschot was. Kort daarna vertrok de bal van de keeper en ging in één tijd over de stations Cé en Safi alvorens bij Kenneth te komen die gewoon nog moest binnentikken. De 5 – 3 ruststand stond op het bord.

De tweede helft kwam gelukkig rustiger op gang dan de eerste. De eerste actie was wel voor Pinanti. De aanvaller kon alleen door naar doel, waardoor Safi even aan het shirt ging hangen en zo de tegenstander uit evenwicht bracht. Scheidsrechter Van Stichel kende terecht geen genade voor de SDI-speler die meteen met geel mocht gaan douchen. SDI liet de kop zeker niet hangen en probeerde zijn voorsprong nog verder uit te bouwen. Kapitein Pieter gaf hierin de toon. Hij ging alleen door richting doelman en werkte perfect af, waarna hij een luidruchtige Pinanti-supporter (lees: zijn broer) even de mond snoerde. Redelijk kort daarna volgde een rommelige actie in het doelgebeid van Pinanti. De bal kwam met een gelukje voor de voeten van Kenneth die met zijn derde van de avond bedankte. Met nog een kwartier op de klok stond SDI 3 – 7 voor. Pinanti gaf zich echter nog niet gewonnen en ging gedreven op zoek naar een doelpunt. Die kwam er door een verdedigingsfout van SDI en een lichte fout van de doelman die nog eens de bal door zijn benen in doel zag verdwijnen. Kort daarna stopte Stephen een afstandschot af. De bal kwam zo tot bij de aanvaller die de slecht uitkomende Xavi voor was en de bal binnenkopte. Met 5 – 7 op het bord beloofde het nog een zware laatste 7 minuten te worden. Pinanti bleef dreigen, maar nu bleef keeper Xavi, die tot dan toe zeker niet aan zijn beste wedstrijd bezig was, de pogingen weren. Op een beslissend moment haalde hij de bal mooi uit de kruising en daarna kon hij ook nog wat gevaarlijke ballen pareren. Voor SDI kon Stam nog een drietal keer uitbreken, maar hij vergat weliswaar af te werken. De score bleef dus verder onveranderd. Een belangrijke 5 – 7-zege voor SDI Liga in haar kruistocht naar een derde titel.