woensdag 4 februari 2009

SDI trekt de lijn door (naar Carré)


Vrijdag 30 februari stond er voor SDI A een belangrijke uitmatch op het programma met oog op het behoud. Na de knalprestatie van vorige week tegen Belsele eiste Geert niets minder dan 2 punten te pakken uit bij Woppets Woluwe. Dit vooral om veilig uit de degradatiezone te blijven. We mistten wel onze topschutter Safi, maar voor de rest was iedereen op post.

We startten sterk en na 5 minuten was het Mich die na combinatie met Rudy de 0-1 op het bord zette. Niet veel later was het wederom prijs. Na een volgende uitbraak werd het 0-2, wederom Mich. We verdedigden degelijk en Yves was opnieuw op dreef, zodat onze netten voorlopig onbewogen bleven. Na interceptie van Bram werd Cé gelanceerd. Met een knaller van formaat zette hij de 0-3 op het bord. SDI op rozen. Voor de rust wist Woppets nog te milderen waardoor we met een voorsprong van 2 doelpunten de rust ingingen. Opmerkelijk wel de thuisdoelman die het voor bekeken hield. Cé had hem met zijn pegel nochtans niet geraakt, waarschijnlijk een Cé-fobie opgelopen. Ik kan er alvast inkomen.

Na de rust voerde Woppets de druk op met een “meevoetballende” keeper. We maakten ons weer nodeloos nerveus, want met balvaste gasten als Johnny en Fraiture in de ploeg zou dit geen probleem mogen geven. Door de nervositeit, voor een groot stuk in de hand gewerkt door het onoordeelkundig handelen van de ref, daalde ons spelniveau en de helderheid bij het vinden van de vrije man. Toch wisten we onze voorsprong verder uit te diepen via Mich. Iets later punterde diezelfde zijn vierde van de avond tegen de netten na een knappe doorsteekpass van Johnny. Toch stapelden de foutjes zich op en gaven we kansen aan de tegenstander. Deze wist hiervan te profiteren en ze scoorden noch tweemaal. Verder lieten we het niet komen. Jurgen, Bram en Yves sloten de rangen en Fraiture bekroonde zijn sterke match door, op aangeven van Rudy, de 3-6 eindcijfers op het bord te zetten.

Mission complete. Erna nog een zwaar feestje meegepikt in de Carré. Voorlopig staan we op een veilige en mooie zevende plaats, wetende van waar we komen. Volgende week gaan we op bezoek bij de laatste in de stand, LDTernat. Opnieuw kunnen we met niets minder tevreden zijn dan winst.

Geen opmerkingen:

Blogarchief