zaterdag 7 februari 2009

Twee generaties SDI houden ligaploeg op titelkoers

Vrijdag 30/1 laat op de avond stond de ligaploeg voor een op papier eerder gemakkelijke opdracht. De tegenstander was La Familia, 15de en voorlaatste in de stand. Drie gegevens speelden echter niet in ons voordeel. Ten eerste moesten we weer naar Zellik, waar we twee weken geleden onze laatste nederlaag leden tegen Vemoflex. Bovendien speelde de A-ploeg op hetzelfde ogenblik in Woluwe, waardoor we Cé, Johnny en coach Geert misten. Daarbij meldden sommige spelers af door ziektes, vakanties en/of blessures. Daardoor deze onuitgegeven selectie: Xavier, Pieter, Stam, Kenneth (Casseau), Tim en Stijn. De eerste vier, die ondertussen toch vaste waarden zijn binnen de ligaploeg, konden inderdaad rekenen op de ervaring en de inzet van twee routiniers binnen SDI, Tim en Stijn. Het is dan ook de gelegenheid om ze allebei te bedanken. Stijn werd donderdagavond gevraagd en gaf meteen positief antwoord. Tim, die vroeger in de week wegens infectie op zijn ogen had afgebeld, kwam uiteindelijk ook nog om een wissel tijdens de wedstrijd mogelijk te maken. Hun houding getuigt weer eens van de spirit die er binnen SDI heerst. Het is op die manier dat een ploeg kampioen kan worden.

De wedstrijd kwam eerder kalm op gang. La Familia oefende weinig druk uit, waardoor SDI op het gemak de bal kon rondtikken en rustig het goede moment kon afwachten. Na een dikke vijf minuten kwam Tim net op tijd toe (hij was zijn identiteitskaart en zijn rijbewijs vergeten) om te zien hoe Pieter een perfecte pas door het centrum naar Kenneth gaf. Met een technisch hoogstandje kon die de 0 – 1 tegen de netten aantikken. Kort daarop volgden de tweede en de derde treffer uit twee rommelige acties. La Familia kon daar eigenlijk weinig tegenover stellen. Toch werd hun eerste vrije trap ons fataal. Het einde van de eerste helft werd meteen ook moeilijker voor SDI, maar we konden met een 1 – 3 stand de rust halen.De tweede helft kwam even traag op gang als de eerste. Maar deze keer was het La Familia die als eerste kon scoren. Een lange bal van de keeper ging boven de verdediging, waardoor de aanvaller de uitkomende Xavier met een listig lobje kon verschalken. De reactie van SDI liet echter niet lang op zich wachten. De bal was amper in het spel gebracht dat Stijn vanop rechts de bal tot bij Kenneth kreeg. Die duwde makkelijk de bal in het lege doel. SDI bleef verder kalm en liet de bal simpel rondgaan. Het kon nog enkele kansen versieren, maar vergat telkens te besluiten. Drie minuten voor tijd werd de score voor de laatste keer aangepast. Eindstand: 2 – 5. Al bij al een gemakkelijke maar zeer belangrijke overwinning voor SDI, waardoor de 2 punten voorsprong in de stand behouden blijven.