zondag 6 september 2009

Kanaries Beersel - SDI B: 1 - 1

Eerste match van het seizoen en daardoor ook een new look ploeg met enkele 'nieuwe' gezichten, maar toch met geen enkele onbekende! Hoe komt dat? Wel: Geert speelt vanaf nu vast met SDI B mee, zoals ook Rudy VB. Verder komt Bart vanaf dit jaar ook op meer regelmatige basis meedoen en zelfs Fosselle heeft hetzelfde voornemen... En eerlang vervoegt Yves VDB ons ook als keeper. We waren dus versterkt, doch niet echt verjongd. Doch geen probleem; ons jonge geweld paste zich vlotjes aan de nieuwe situatie aan.Of was het omgekeerd?

We begonnen meteen met het in handen nemen van de wedstrijd en dit ondanks de aanwezigheid van enkele balvaardige en balvaste tegenstanders. Zonder al te veel problemen kwamen we zelfs verdiend 0 - 1 voor; het schone liedje duurde echter niet echt lang, want 2' later stonden de bordjes al weer gelijk. Dit zou dan ook meteen de eindstand betekenen. Maar zeggen dat er daarna niets meer gebeurde zou ten zeerste onjuist zijn. We speelden geen super wedstrijd, doch wel een degelijke. De gelijke stand op het einde gaf eigenlijk juist de waardeverhoudingen weer, maar eigenlijk hadden er langs beide kanten meerdere goals in kunnen gaan. Onze gelegenheidsdoelman Xavier kweet zich echter meer dan uitstekend van zijn taak en hij behoede ons meermaals voor een achterstand. Goeie match! Ook Maarten deed zijn eretitel van 'wereldkampioen recuperatie' meer dan eer aan en toverde op zijn eentje 4 sterke defensieve terugloop acties op de mat, waarvan er eentje bij was waar iedereen zich nu nog van afvraagt hoe hij het op de doellijn voor mekaar kreeg (hijzelf incluis !). Spijtig genoeg was ook hij het die 1' voor 't einde de meest open kans niet over de doellijn kreeg, dit evenwel na een pas die iets te ver achter hem aankwam. Maar in de resterende minuut ontsnapten wij zelf ook nog aan een tegentreffer. Dus was onze eerste reactie: oef! Eigenlijk hadden we meer aandeel in het spel en af en toe wat overwicht, maar qua kansen moest de thuisploeg zeker niet onderdoen. Signaleren we ook nog eens de degelijke prestatie van de ref, die op een kalme manier alles in de hand hield. Iets wat niet altijd makkelijk liep, want de thuisspelers kookten soms nogal snel over. Alles bleef evenwel sportief, op 1 gele kaart voor de Kanaries na.

Goeie prestatie en verdiend bevochten punt. Ook de 3° time was er een van het betere gehalte. Goed voor de sfeer en ploeggeest, want ook C en A ploeg kwamen nog even langs (alle twee met een overwinning op zak !).
Volgende vrijdag thuismatch tegen CHEERS Woluwe. Supporters op post, op het ongewone aanvangsuur: 20.00u. Tot dan.

Werner

Geen opmerkingen:

Blogarchief