dinsdag 8 september 2009

Vernieuwde A-ploeg start met winst

Vrijdag 4 september mochten we er eindelijk aan beginnen met een verplaatsing naar Waasmunster. Zoals te lezen in onderstaande verslagen hebben de anciens en grootheden van weleer onze A-ploeg verlaten om samen een plezant en succesvol seizoen tegemoet te gaan in eerste provinciale. Wij daarentegen verwelkomen Bram Delporte en Joeri Van Antenhove als nieuwe vaste waarden. Echter, onze grootste aanwinst voor SDI is zonder twijfel de terugkeer van Peter De Vits, zowel sportief als extrasportief. Voor de rest blijft de kern dezelfde, namelijk Jurgen, Bram De Smedt, Mich, Cé, Safi en Casseau. Nog een grootheid die terugkeert is onze coach en SDI-legende Jacques. Sam en Edwin vervolledigen onze groep respectievelijk als afgevaardigde en verantwoordelijke blauwe kaarten.

Waasmunster eindigde vorig seizoen onder ons maar al snel bleek dat ze zich danig versterkt hadden. Het doelpuntenkanon van vorig seizoen, Abdellah, ex-speler van Diabolo Belsele en vorig seizoen goed voor om en bij 70 doelpunten had hun rangen versterkt.

De eerste minuten monopoliseerde de thuisploeg de bal. Kansen volgden er echter niet en bij de eerste twee uitbraken van ons was het al raak. Eerst was het Ce die op aangeven van Vits de 0-1 nette. 5 minuutjes later isoleerde Peter op sublieme wijze Safi alleen voor doel en was de 0-2 een feit. Waasmunster was echter niet van slag en begon pressing te spelen. Dit resulteerde dan ook in een iets te makkelijk weggegeven aansluitingstreffer. Kort voor de rust liep hun spits door op Joeri. Normaliter altijd fout op de keeper maar de scheids, die duidelijk de nodiger ervaring ontbrak, besliste er anders over. Penalty feilloos omgezet en 2-2 ruststand.
Bij aanvang van de tweede helft bleven we goed meevoetballen maar was het toch Waasmunster dat de meeste druk ontwikkelde. Jurgen speelde zeer sterk en de eerste minuten van Bram Delporte in derde waren zeker niet onaardig. De wedstrijd was zeer intens doch vele doelkansen vielen er niet. Joeri deed het weinige werk dat hij diende op te knappen dan ook feilloos. Na een niet gefloten fout op Vits kon hun topspits alleen op doel en dat is voor hem natuurlijk een koud kunstje, 3-2. Vanaf dat moment beslisten we de match ten koste van alles in handen te nemen en zelf de pressing te hanteren. En met resultaat. De kansen kwamen en meermaals werd de Waasmunsterse noodrem gehanteerd. Dit leidde in eerste instantie tot een gele uitsluiting bij hen. Vervolgens is het wederom de scheids die in de fout gaat. Waar zij wel een penalty voor kregen, kregen wij die niet op Cé. We bleven door gaan op ons elan. Safi kwam op laatste man en Mich, Vits en Ce trachtten te roteren om zo de vrije man te vinden en de druk op te voeren. Vijf minuten voor tijd profiteerden we hiervan. Mich kon naar binnen snijden en de 3-3 door de benen van de doelman binnenschieten. In de laatste minuut verstuurde Safi een diepe bal op Cé, perfect tussen laatste man en doelman. De verdediger kon niets anders dan terugkoppen in de handen van de keeper. Resultaat: indirecte vrije trap. Een kolfje naar de hand van Safi die staalhard binnenschoot. 3-4. Prachtige winst weggekaapt tegen een zwaar versterkt Waasmunster en een mooie start van het nieuwe seizoen. Volgende week verwelkomen we thuis Ajax Rebecq. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken. Supporters op post.