dinsdag 15 september 2009

VR 11.09.09: SDI B - CHEERS Woluwe: 4 - 3

2° competitiematch; 1° thuismatch op onze nieuwe avond alsook op een nieuw aanvangsuur. Deze keer wel een behoorlijk aantal supporters, grotendeels ook clubmakkers. De sfeer zat er dus meteen in en gezien de mooie klassering van onze tegenstander waren we ook allemaal voldoende geconcentreerd van bij aanvang; iets wat ook nodig bleek te zijn. Stephen & Yves waren er voor de 1° keer bij, alsook Simon, maar die verkoos zich nog wat te sparen voor een uurtje later met de C ploeg (met zeer goed gevolg, zie verder !). We waren dus met 7 en dat gaf een perfect evenwicht.
De match begon evenwichtig en vrij gesloten; dit was van bij aanvang ook onze bedoeling, zodat onze vaardige tegenstander niet te veel ruimte kreeg, want dan zijn ze immers aartsgevaarlijk. Er werd goed verdedigd en als we toch eens in de wind gezet werden was er een zeer secure Yves om af te blokken. Toch kwamen we na 10' op achterstand op een snelle tegenaanval, die in 2 keer afgewerkt werd. Zeker niet volgens de spelverhouding en enigszins met een beetje meeval voor de bezoekers. Onze veer was echter geenszins gebroken, want enkele minuten later stonden we al weer gelijk. Dit bewijst de mentale weerbaarheid van deze ploeg, waar jong en minder jong elkaar perfect aanvullen en waar er ook naar de onderlinge raadgevingen geluisterd wordt en er eerst naar de ploeg gekeken wordt in plaats van naar zichzelf. Plezierig dus voor een coach...
Voor de rust gingen we nog vlot door en na een fout op de snelle Maarten zette Rudy de logische penalty hoog en droog om. Meteen daarna knappe interceptie van Geert gevolgd door een solo doorbraak en koele afronding. Toch stond het 3- 3 bij de rust! Een keer gebrek aan concentratie en een keer vrij gelukkige afwerking na bal tegen de paal en rebound. Tijdens de rust kwamen we overeen om alles gesloten te houden en geduldig af te wachten. Toch kwamen er wederzijds nog heel wat kansen; ik vond het zelf een heel goeie match. En ja, het was de thuisploeg die 5' voor tijd nog eens kon scoren. Daarna kregen we wel nog druk te verwerken, maar kwamen we niet écht meer in gevaar. De 2 punten waren derhalve verdiend binnen... Veel tijd om te genieten hadden we niet, want er diende door 2 spelers en 1 coach nog aangetreden met de C ploeg. Maar ook daar was het zeer plezant en werd er een droge 9 - 3 behaald: proficiat!
Volgende match is tegen de enige ploeg die nog het maximum der punten heeft, namelijk Duvelkes Herne; meteen een echte topper derhalve!

Werner

Geen opmerkingen:

Blogarchief