zondag 20 september 2009

SDI Liga wint eerste topper van het seizoen!

De eerste speeldag van het vierde seizoen van de ZLAZ bezorgde SDI meteen een tegenstander van formaat: Niveau Nihil. De selectie voor die wedstrijd was: Xavi, Pieter, Stephen, Cé, Safi, Kenneth, Geert.

SDI greep Niveau Nihil meteen bij de keel en liet de bal vlotjes rondgaan. Dat resulteerde in twee vroege treffers. Een leuk begin van het nieuwe seizoen. De volgende 5 minuten bracht de tegenstander de wedstrijd wat meer in evenwicht. Op dat moment besliste Stephen om terug een versnelling hoger te gaan spelen. Met een invdividuele actie en een prachtig afstandschot in de kruising bracht hij de 3 – 0 op het scorebord. Daarmee werd een dolle 10 minuten van SDI ingezet. De bal werd perfect rondgetikt en de doelpunten vielen gelijk niks. Echt champagnevoetbal!!! Ruststand: 6 – 0.

De tweede helft werd kalmer ingezet. Het tempo van de eerste helft aanhouden was ook onmogelijk. Aanvallend werden wel nog een paar schone acties op poten gebracht, met drie doelpunten tot gevolg. Verdedigend lieten we toch nog een paar steken vallen, waardoor Niveau Nihil 2 keer kon scoren. Eindstand: 9 – 2.

De eerste thuiszege is dus een feit. En wat voor ene!

De volgende wedstrijd is op zaterdag 19 september om 20u tegen de Studs. Dat belooft een moeilijke te worden, aangezien een hele resem spelers onbeschikbaar zijn.