zondag 20 september 2009

SDI ook met 5 man de beste tegen de Studs!

De tweede speeldag zal waarschijnlijk bijbleven als deze waarop SDI het minste spelers ooit ter beschikking had voor een wedstrijd in de ZLAZ. Er waren slechts 5 spelers ter beschikking, maar toch kozen we ervoor om de strijd aan te gaan. Van forfait willen we niet horen. Met Yves in doel beschikten we toch over wat ervaring in de ploeg. Stephen nam voor een keer post op laatste man. In de aanval stond Kenneth Nicolaes aan het kanon. Debutant Kevin nam de linkerflank voor zijn rekening. Xavi moest, bij gebrek aan spelers, ook plaatsnemen op het middenveld.

De kwaliteit van de wedstrijd lag zeker laag, maar zonder wisselspelers kan je moeilijk iets anders verwachten. Dat wisten we op voorhand en wilden vooral efficiĆ«nt spelen. De tegenstanders afwachten en dan uitbreken was de boodschap. En de boodschap is goed overgekomen! Er zat geen tempo in de wedstrijd. En op twee counters kon Kenneth scoren. Met zijn technisch vermogen deed Kenneth heel veel deugd door de bal bij te houden en op het juiste moment te prikken. Yves beleefde al bij al een rustige eerste helft. Ruststand: 0 – 3.

Het spelbeeld in de tweede helft was hetzefde als in de eerste helft. Zo kon Kevin ook zijn eerste van het seizoen meepikken. Kort daarna konden de Studs tegenscoren door een fout van Xavi in de verdediging. De vermoeidheid sloop in de ploeg. Tijd voor een time-out! Die deed deugd, want bij het hernemen tekende Kenneth zijn vierde van de avond met een schot tussen de benen van de keeper. De Studs konden ook 7 minuten voor tijd hun tweede van de avond scoren. Vanaf dan speelde Yves ver voor doel, wat voor rust en balcirculatie zorgde in de ploeg. Op die momenten heb je die ervaring nodig. De 2 – 5 overwinning was een feit.

Door het gebrek aan spelers werd de wedstrijd zeer moeilijk, en de overwinning des te mooier! Proficiat aan de 5 spelers. Het was zeker een van mijn mooiste overwinningen met SDI: Alles op karakter!

Volgende wedstrijd : Maandag 21 september om 21u tegen Den Boom In.