woensdag 23 september 2009

SDI A maatje te klein voor Mortsel

SDI A heeft afgelopen vrijdag voor de tweede maal op rij een verlies laten optekenen. Waar het vorige week nog alle kanten op kon en de wedstrijd pas in de slotminuten uit handen werd gegeven, kon SDI het ditmaal lang niet zo spannend maken. Excuses mogen niet, maar kunnen wel zijn de jetlag na 45 min. autozitten op het einde van een werkweek en de ongelijke strijd tussen de banken van beide ploegen. Waar de thuisploeg de luxe had om na 15 min. een volledig nieuwe ploeg op het veld te gooien, kregen wij 5 min. voor het begin van de wedstrijd te horen dat we na coach Jacques en Kenneth ook Vits zouden moeten missen.
Ondanks alles startte SDI sterk aan de wedstrijd. Het verdedigde goed in blok en Joeri moest maar enkele keren aan het werk. Buiten enkele afstandschoten konden we echter niet dreigen. Tot Safi plots een hoekschop van Cé binnenliep. Goeie pass en dito loopactie zorgen voor een verrassende 0-1 voorsprong. Een 0-2 voorsprong spatte uiteen tegen de lat op een schot van Mich. Van dan af was het vooral Mortsel dat de klok sloeg. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten en kort daarop moest Joeri zich op ongelukkige manier opnieuw gewonnen geven, nadat een mislukt schot op goal via Safi alsnog naast de paal in doel verdween. Het snelle en kwieke spel van Mortsel dwong ons tot enkele nuttige, maar ook een heleboel overbodige fouten. Het mag dan ook niet verbazen dat de 3-1 er kwam na een mooi omgezette 9-meter die via de vingertoppen van onze keeper in het zijnet stierf.
Na de koffie kwam SDI opnieuw wat frisser voor de dag en de 3-2 aansluitingstreffer na een mooie actie van Mich, zorgde nog voor een extra boost. Het was tijd voor de tijdens de rust afgesproken pressing. Deze tactiek rendeerde want Mortsel ging wat nerveuzer spelen en maakte iets meer fouten, maar het zorgde ook wel voor minder frisse acties naar voren toe. Jurgen die in de eerste helft een dikke voet had opgelopen, beet de pijn weg en deed er alles aan om zijn ploeg naar de gelijkmaker te vechten. Bram en Bram bleven net als de rest van de ploeg achter elke bal lopen met een steal en een caunter in het achterhoofd. Tevergeefs want Mortsel liep uit tot 4-2 en op dat moment gingen de hoofdjes naar beneden. Uiteindelijk werd het nog 5-2 en SDI keerde verdiend puntenloos terug naar Asse.
Volgende week pikken we de draad terug op in onze arena. Supporters op post!

Geen opmerkingen:

Blogarchief