dinsdag 29 september 2009

SDI A geeft riante voorsprong uit handen

Vrijdagavond 11/9. Een datum die geassocieerd wordt met drama en verdriet. Ook voor SDI zo blijkt want afgelopen vrijdag liet de A-ploeg in tegenstelling tot de B- en C-ploeg een pijnlijk verlies aftekenen. Terroristen van dienst waren de Italianen van Ajax Rebecq die, zo leek het althans, hun eigen scheidsrechter, “De Rose”, hadden meegebracht. De Rose had klaarblijkelijk iets te veel in de rosé gehangen, want hij zou met enkele zeer betwistbare beslissingen zijn stempel op de wedstrijd drukken.

SDI kon nochtans, met uitzondering op de sterspeler met nummer 66, beroep doen op de voltallige kernploeg. Kenneth Casseau maakte zijn intrede in de vernieuwde ploeg. Een volle bank, een volle tribune, iedereen klaar voor een mooi potje zaalvoetbal. Ajax Rebecq, zakker van 2de Nat., was aangekondigd als een moeilijke klant, maar het was SDI dat het sterkst aan de match begon. Snelle combinaties, veel beweging en enkele gevaarlijke prikjes. De wedstrijd schreeuwde om een goal en kreeg dat ook na ongeveer 8 min spelen. Vits toonde even hoe je met één splijtende pass een verdediging en een match kan openrijten. Mich maakte van deze pass een assist met een zuivere aanname en dito afwerking. Ajax slaagde er niet zo goed in uitgespeelde kansen te creëren en het was een licht toegekende vrije trap die voor de 1-1 zorgde. De thuisploeg bleef echter goed voetbal brengen en kon uitlopen tot 3-1 dankzij Bram Delporte, die zijn eerste van het seizoen tegen de netten streepte, en Safigoal die zijn doelpuntensaldo wat bijscherpte. Nog voor de rust zorgde Ajax dat de wedstrijd spannend bleef door opnieuw te scoren uit een stilstaande fase en ook deze keer was er een serieus spirelli-geurtje aan. We gaan rusten bij een 3-2 voorsprong.

Na de siesta kozen de farfalle’s resoluut voor de aanval. SDI werd onder druk gezet, maar slaagde er toch in zijn voorsprong te vergroten en dit opnieuw via Mich die zijn ijzersterke match nog eens kracht bij zette door na een prachtige rush mét petit pontken, de bal droog naast de keeper te duwen. Joeri liet aan de andere kant rechtvaardigheid vieren na een licht toegekende strafschop. Ook Vits deed nog eens zijn duit in het zakje en trof raak via de voet van een fermicelli. 5-2, de veer gebroken en geen vuiltje aan de lucht. Jurgen had alles onder controle achteraan en Cé en Kenneth maakten van hun geringe speelminuten gebruik om op zoek te gaan naar de nekslag, de KO, de Sudden Death van de Incognito’s. Wedstrijd rustig uitspelen en in de jacuzzi denk je dan. Ajax dacht hier duidelijk anders over en begon aan een ware razzia voor het doel van de thuisploeg. In een mum van tijd stond het 5-5 dankzij een zoveelste stilstaande fase en 2 echte strontgoals. De gemoederen begonnen op te laaien en Safi kreeg onterecht de gele kaart onder de neus geschoven na een uitspatting van een oververhitte carpaccio. Onze Portugees op de tribune had opeens enorm veel zin in Italiaans en maakte zich terecht woedend op de tegenstander en de arbitrage. Tot overmaat van ramp maakten de Soprano’s optimaal gebruik van de situatie om het mes nog wat aan te drukken en konden voor de eerste maal op mooie manier scoren. 5-6 en een enorme kater voor de thuisploeg.

Conclusie: SDI speelde een goede eerste helft, maar liet zich te veel onder druk zetten in het slot van de match. Volgende week krijgt het de kans om de kater weg te spoelen tegen ZVC Mortsel. De wedstrijd vangt aan om 21u.

PS: Jurgen Penne ontbrak in de tribune.

Truly yours, Smithers

Geen opmerkingen:

Blogarchief